Tweet
Home / zaken / Een nieuw product op de markt zetten

Een nieuw product op de markt zetten

Elke dag hebben mensen nieuwe ideeën, lopen ze tegen nieuwe problemen aan en bedenken ze een mogelijke oplossing voor een probleem. Het is echter jammer dat er zo weinig van dit soort problemen uiteindelijk opgelost doordat mensen er voor kiezen om het product uiteindelijk op de markt te brengen. Dit komt enerzijds omdat het best heel spannend is om een nieuw product op de markt te zetten en anderzijds omdat de kans dat het product een flop wordt natuurlijk aanwezig is. Toch kun je een aantal zaken goed doen in de aanloop naar de lancering en de fabricatie van het product.

Ga gefaseerd aan de slag

Zomaar beginnen en even wat doen heeft geen zin. Wanneer je een nieuw product op de markt gaat lanceren, kun je maar beter gefaseerd aan de slag gaan. In deze blog versimpel ik dit traject een beetje, hierdoor lijkt het ontwikkelen van een product simpeler dan het is. Toch, wanneer je de tips uit deze blog gebruikt, wordt het proces duidelijker en wordt de kans op succes bij het lanceren van jouw nieuwe product groter.

Stap één: Concept design

Stap nul is het samenstellen van een testgroep. Deze testgroep heb je waarschijnlijk al in het voortraject van de start van het nieuw te ontwikkelen product ingericht. Je hebt tenslotte vaak al aan mensen gevraagd of ze het zouden graag gebruiken en of zij denken dat het een goed idee is. Een concept design zorgt ervoor dat je een blauwdruk krijgt van hoe het nieuwe product eruit komt te zien. Je testgroep kan vervolgens schieten op deze blauwdruk. Hierdoor weet je zeker dat je geen valse start maakt en dat is wel zo handig.

Stap twee: Productontwikkeling

Op basis van het concept design dat je hebt gemaakt in stap één, kun je beginnen aan productontwikkeling. Zorg ook dat je dit weer op een gefaseerde manier uitvoert. Dit zorgt er namelijk voor dat je snel dingen kunt veranderen wanneer je testgroep aangeeft dat het geen verbetering op het product is.

Succes met je nieuwe product

Ik wens je ontzettend veel succes bij het lanceren van je nieuwe product. Ik weet zeker dat je met deze tips een veel succesvoller product kunt neerzetten!

Rate this post

About iq.lars

Check Also

Bronzen beeldjes een mooi cadeau

Wil je iemand blij maken met een bijzonder cadeau geef dan eens bronzen beeldjes Misschien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *