Tweet
Home / woning / Zonnewerende Glasfolie

Zonnewerende Glasfolie

zonlicht-in-huisZonwerende folie is ideaal wanneer je direct zonlicht wil verminderen binnenshuis of op kantoor. Direct zonlicht brengt namelijk een aantal nadelen met zich mee waaronder UV-straling, welke schadelijk is, en teveel licht. Te veel licht kan ervoor zorgen dat je op je werkplek moet gaan knijpen met je ogen of dat het licht reflecteert in het beeldscherm van je computer. Hierdoor werk je dus minder prettig. Ook thuis in de woonkamer kan teveel licht reflecteren op de tv en dat is hinderlijk. Je ziet hierdoor het beeld namelijk een stuk slechter. Te veel licht levert dus een belemmering op en dat kun je met zonwerende folie verhelpen.

Zonwerende folie helpt tegen UV-straling

UW-straling is in het algemeen schadelijk. Wanneer je buiten bent kun je een zonnebrand opsmeren om je hiertegen te beschermen. Binnen in huis of op kantoor zou je in feite niet aan UV-straling blootgesteld moeten worden. Dit moet een veilige en aangename omgeving zijn. Zonwerende folie helpt ook de UV-straling te weren waardoor het met 99% afneemt. Te veel UV-straling kan bijvoorbeeld huidkanker veroorzaken. De laatste 20 jaar is de hoeveelheid UV-straling in Noordwest-Europa toegenomen vanwege de dunner wordende ozonlaag.

Voordelen van zonwerende glasfolie

Zonwerende glasfolie is ideaal te gebruiken als zonwering. Je levert niet in op de hoeveelheid licht maar blokkeert slechts de zon. De folie kun je het beste laten aanbrengen door professionals. Dit gaat snel en je voorkomt luchtbellen onder de folie. Het reinigen van de folie is net zo eenvoudig als het reinigen van gewoon glas. Je kunt simpelweg de ruit reinigen met een spons en zeem.

Met de zonwerende glasfolie kun je net zo gemakkelijk naar buiten kijken als zonder de folie. Van buitenaf is het raam een fractie donkerder. Ook kan de zonwering helpen met het besparen op de energiekosten, met name in kantooromgeving. Dit komt omdat vooral op kantoor een airco draait om de omgeving koel te houden. Doordat de zon geblokkeerd wordt en de temperatuur niet toeneemt door de zonnestralen, hoeft er minder gekoeld te worden en heeft de airco minder werk.

Bij Sunblock.nl kun je een gratis proefplaatsing aanvragen om het effect van deze high-tech zonwering zelf te ervaren.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Een mooie eetkamertafel maakt elk diner een feest

Romantisch dineren met z’n tweetjes, gezellig tafelen met vrienden en dagelijks comfortabel de dag doorspreken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *