Home / woning / Voorkom schimmel en ziekteverzuim met ventilatie

Voorkom schimmel en ziekteverzuim met ventilatie

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in woningen, schuren en andere gebouwen waar vochtige ruimtes veelal voorkomen. Een schuur is bijvoorbeeld per definitie slechter geïsoleerd dan een huis en in ieder huis zit een badkamer of toilet. Schimmel is tegenwoordig vaak niet weg te denken uit dit soort ruimtes en producenten van schoonmaak artikelen spelen hier dankbaar op in. Terwijl je dit soort middeltjes vaak helemaal niet nodig hebt!

Schimmel en bacterie vorming vindt plaats doordat vochtige en vervuilde lucht de ruimte niet kan verlaten. Daarnaast zijn dit soort ruimtes vaak warmer en dit versneld het groeiproces van bacteriën significant. Dit is dan ook precies de werking van een koelkast. Kou vertraagd namelijk het voortplantingsproces van bacteriën. Wanneer je deze vochtige ruimtes echter koud weet te houden zit je alsnog met de vervuilde binnenlucht en dus een vervuild klimaat.

Ventilatie zorgt voor de afvoer van vervuilde lucht

Deze vervuilde lucht die zorgt voor schimmelvorming en bacterievorming en daarmee voor potentiële ziektes bij mensen die zich vaak in de ruimtes bevinden. Ventilatie beperkt de schimmelvorming op twee manieren en hierdoor is ventilatie de perfecte oplossing voor alles wat met schimmelvorming en bacterie vorming te maken heeft. Enerzijds koelt ventilatie de buitenlucht en anderzijds zorgt ventilatie voor een relevante afname in bacteriën en schimmel in de lucht door afzuiging. Dit wordt gerealiseerd door middel van ventilatiefilters.

Met ventilatiefilters de strijd aan tegen schimmel

Ventilatie systemen zuigen warme lucht op en halen dit door een filter dat zich in de unit bevindt. Deze smerige bacteriën blijven in dit filter zitten en komen hierdoor niet meer de ruimte waarin de ventilatie zich bevindt.

Ventilatie in woningen

Een veel gehoorde klacht is dat ventilatiesystemen lelijk zijn en bovenal zorgen voor excessief veel lawaai. Deze klacht is ook opgevangen door de producenten van ventilatiesystemen. Als antwoord en oplossing op deze klacht zijn woonhuisventilatoren ontwikkeld. Een woonhuisventilator heeft een minimale geluidsproductie en past naadloos in het design van iedere ruimte.

Wat voor ventilatie heb ik nodig?

Goede ventilatie kies je niet zomaar. Hiervoor is goed onderzoek nodig en bovendien een groot deel expertise. Vraag dus altijd advies aan een specialist wanneer je kiest voor de plaatsing van ventilatiesystemen. Een 100% rendementswerking hangt namelijk af van een heleboel facetten en verkeerde plaatsing kan zorgen voor een significant prestatieverlies.

Rate this post

About iq.lars

Check Also

Een kunstkerstboom kopen

Ieder jaar twijfelen er veel mensen tussen echte kerstboom en een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *