Home / woning / Verf je zelf de muren of Schilder Amsterdam?

Verf je zelf de muren of Schilder Amsterdam?

 

Wil je graag het interieur een frisse look geven. Dit kun je doen door het een likje verf te geven. Het schilderen van de muren zal al een groot verschil maken. Hier staan een paar praktische tips om de muren professioneel te schilderen.

 

Welke verf?

Voor vele soorten materiaal is er verf. Zo ook voor muren, dit is speciale verf die hecht of de structuur van muren. Hiervoor wordt vooral gebruik gemaakt van latex verf.

Latex verf is een eenvoudig aan te brengen verf die gemakkelijk te verdunnen is met water. Er zitten twee kosten besparende elementen aan het gebruik van deze verf. Allereerst is het goedkoper omdat je de verf kunt verdunnen met water waardoor je minder nodig hebt. Ten tweede zorgt een goede kwalitatieve latex verf voor een isolerend effect. Met andere woorden de laag verf kan euro’s besparen op de energiekosten. Twee praktische voordelen van de verf zijn de schimmel- en vlekvrije werking en de gemakkelijke manier van overschilderbaarheid. Door dat de verf al verdund is met water is de verf niet erg waterbestendig.
Daarop bestaat natuurlijk wel een uitzondering, waarbij de latexverf waterdicht is gemaakt. Deze dient dan voornamelijk voor buitenmuren te schilderen.

 

Voorbereiding

Doe niet je nieuwst kleding aan. Er zullen zeker wat spetters in de rondte vliegen. Professionele schilders zoals de Schilder Amsterdam hebben het juiste kleding. Probeer daarnaast zoveel mogelijk je meubels en overige interieurstukken af te dekken. Doe dit ook voor je ramen en deuren. Gebruik hiervoor schilder tape. Als u muren schildert is het beter om de stopcontacten te verwijderen voor een mooier resultaat.

 

Volg nu een aantal stappen. Bekijk of er nog een oude verflaag op de muur zit. Schaaf alle oude restjes eraf en zorg ervoor dat de muur zo glad mogelijk is. Als de muur al gewoon eenvoudig te overschilderen valt hoeft dit niet. Maak de muren daarna schoon met een vochtige doek en laat ze even drogen. Giet de verf in een bak of emmer. Maak gebruik van een natte verfroller. Dip de roller in de verf maar zorg er voor dat het niet te veel is. Ga met het verven van boven naar beneden, probeer elke vierkante meter met horizontale en verticale bewegingen te voorzien van de laag verf.

Als de muur klaar is, maak dan meteen het schilder materiaal schoon. Hierdoor kunt u de spullen nog een keer hergebruiken.

 

Uitbesteden

Heeft je liever dat het schilderwerk door een andere partij wordt uitgevoerd? De meeste voordelen zijn gemak, deskundigheid van een schilder. Misschien vind je jezelf niet handig genoeg en heb je liever de Schilder Amsterdam zodat alles netjes wordt geregeld.

Rate this post

About Rory

Check Also

Een kunstkerstboom kopen

Ieder jaar twijfelen er veel mensen tussen echte kerstboom en een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *