Home / woning / Een mooie eetkamertafel maakt elk diner een feest

Een mooie eetkamertafel maakt elk diner een feest

Romantisch dineren met z’n tweetjes, gezellig tafelen met vrienden en dagelijks comfortabel de dag doorspreken met het gezin. Met een mooie eetkamertafel voelt iedereen zich welkom en kun je eindeloos gezellig natafelen.

Bijpassende accessoires maken je eetkamertafel compleet

Voor iedere gelegenheid kun je tegenwoordig uit talloze (thematische) tafellakens en bijpassende accessoires kiezen. Je tafel wordt nog mooier als je deze dekt met een bont gekleurd of wit tafellaken. Gerechten samenstellen, uitgebreid koken en dan je creaties op mooi serviesgoed en met bijpassend bestek presenteren. Zorg voor bijvoorbeeld servetten die passen bij het tafellaken. Servetringen, subtiele details en kleine menukaartjes. Je eetkamertafel is pas echt compleet als je deze versiert met niet al te opvallende kleinigheden zoals een aantal kleine vaasjes met een paar wilde bloemen of juist een grote vaas met een grote bos bloemen. De versiering pas je aan aan het thema waarvan Kerst en Pasen slechts enkele voorbeelden zijn.

Zet je eetkamertafel in het juiste licht

Bij een mooi gedekte en versierde tafel hoort ook de juiste verlichting. Voor een romantisch diner of bijzondere momenten kunnen kaarsen je tafel prachtig verlichten. Zit je met (kleine)kinderen aan tafel en ben je wat angstig om kaarsen neer te zetten dan kun je ook kiezen voor subtiele verlichting die je eventueel voldoende kunt dimmen. Hierdoor krijg je de sfeer van kaarsen maar dan zonder het gevaar dat deze worden omgestoten of dat de kinderen zich hieraan verbranden.

Moderne inrichtingen en moderne eetkamertafels wil je misschien verlichten met grote opvallende lampen die boven de tafel hangen. De keuze in verlichting is ruim en zo niet nog groter dan de keuze die je hebt als je een eetkamertafel zoekt.

Neem kleurcombinaties die het beste passen bij je interieur en dineren bij jezelf thuis gaf nog niet eerder zoveel voldoening. Tevreden gasten en blije kindergezichtjes zijn het resultaat van een mooie eetkamertafel die een centrale plaats in je huis inneemt.

Rate this post

About Niels78

Check Also

Een kunstkerstboom kopen

Ieder jaar twijfelen er veel mensen tussen echte kerstboom en een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *