Home / woning / Maximaal genieten van je tuin

Maximaal genieten van je tuin

Wat begon als een hype is inmiddels een blijvertje gebleken: de inrichting van onze tuin met o.a.  mooie tuiniverlichting. Wie houdt van het buitenleven en de natuur hangt allang zijn was niet meer op in de tuin. En knikkerpotjes in het gras zijn ook allang passé. Wij zien onze tuinen nu graag strak en van alle gemakken voorzien. We hebben hangmatten, olijf- en palmbomen, een vijver of jacuzzi. Ons houten bankje is vervangen door een lounge set en een barbecue of zelfs buitenkeuken is geen bijzonderheid meer. We maken optimaal gebruik van deze buitenruimte, dus zijn onze tuinen voorzien van buitenverlichting voor zwoele zomeravonden.

 

Tuinverlichting is een sfeermaker

’s Avonds willen wij ook genieten van onze tuin en daarom is buitenverlichting noodzakelijk. Deze is er in alle vormen en maten. Van staande lamp tot wandlamp en van tafellamp tot spot. Omdat de techniek om zonne-energie op te vangen inmiddels uitontwikkeld is, zie je een nieuwe generatie buitenlampen ontstaan. Lampen die uitgevoerd zijn met kleine zonnepanelen die ervoor zorgen dat onze buitenverlichting gratis brandt in de avonduren. En liet de zon ons even in de steek, dan nemen batterijen de functie kortstondig over, zodat je altijd verzekerd bent van licht.

 

De voordelen van buitenverlichting op zonne-energie

Je zou haast zeggen: zijn er nadelen dan? Want eigenlijk zijn deze er niet (meer). Deze techniek wordt nu zo vaak toegepast dat het produceren van zonnepanelen heel betaalbaar zijn geworden, dus ook de buitenlamp op zonne-energie. De prijs is dus ook geen belemmering meer. Sterker nog, je bespaart nu elektriciteit omdat zonne-energie uiteraard gratis is. Ook een voordeel is dat je deze verlichting overal kunt plaatsen en verplaatsen. Er zijn geen kabels nodig, dus spitten in je mooi aangelegde tuin is met zo’n lamp verleden tijd. En ook een tafellamp op zonne-energie beschikt dus niet over zo’n hinderlijke, lelijke kabel. Neem een kijkje bij batterijlicht voor een mooie collectie tuinverlichting.

Rate this post

About Errol

Check Also

Een kunstkerstboom kopen

Ieder jaar twijfelen er veel mensen tussen echte kerstboom en een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *