Home / witgoed / Zelf de wasmachine repareren met de originele of goedkopere alternatieve onderdelen van onlineonderdelenshop.nl

Zelf de wasmachine repareren met de originele of goedkopere alternatieve onderdelen van onlineonderdelenshop.nl

kapotte wasmachine

In ons moderne huishouden van tegenwoordig speelt de wasmachine een belangrijke rol. Iedereen heeft er een, en wanneer je een vieze broek hebt, dan gooi je hem gewoon even in de wasmachine op een kort programma. Wekelijks draait het gemiddelde gezin zo’n 3 wassen per week. De wasmachine is dus onmisbaar. Gaat de wasmachine kapot, dan heb je vrijwel direct een probleem. De meeste mensen bellen niet aan bij de buren om even een wasje te draaien. Bij een kapotte wasmachine heb je 2 opties. Optie 1 is een monteur laten langskomen om de wasmachine te repareren. Optie 2 is de wasmachine zelf repareren. 

 

Wasmachine laten repareren door een monteur

Vaak begint de zoektocht al online om een goede monteur te vinden die je wasmachine komt repareren. Ze zijn vaak duur en kunnen meestal niet direct komen. Je moet dus op je beurt wachten. Monteurs rekenen het arbeidsloon, voorrijkosten, en de onderdelen. Voor de onderdelen gebruiken zij alleen de dure originele onderdelen. De totaalprijs is daardoor flink wat je kwijt bent voor een wasmachine die stuk is. 

kapot onderdeel vervangen wasmachine

Wasmachine zelf repareren

Om flink wat kosten te besparen, kiezen de meeste handige mensen er voor om de wasmachine zelf te repareren. Voorrijkosten bespaar je daarmee, het arbeidsloon, en ook de onderdelen kunnen goedkoper. Wasmachine onderdelen kun je origineel kopen, maar er zijn ook zeer betaalbare goede alternatieven die je een grote besparing kunnen opleveren. Kijk maar eens op onlineonderdelenshop.nl. Hier vind je ieder onderdeel van elk huishoudelijk apparaat.

Om je een voorbeeld te geven kan een originele afvoerpomp je snel 150-175 euro kosten, maar wie slim online shopt, vind deze onderdelen al vanaf 25-40 euro. In plaats van je wasmachine te laten repareren, wat je 250-300 euro zou kunnen kosten, kun je dezelfde reparatie voor 30 euro uitvoeren. Een enorme besparing dus.

wasmachine miele repareren goedkope onderdelen

Hoe handig moet je zijn voor het repareren van een wasmachine?

Veel mensen denken dat je heel handig moet zijn voor het repareren van een wasmachine, maar in de praktijk kunnen meer mensen onderdelen vervangen dan ze denken. Met een klein beetje kijk op techniek kun je de klus al makkelijk klaren. Op internet vind je van nagenoeg ieder type en model, van Miele tot AEG, en van Siemens tot Whirlpool de gebruiksaanwijzing terug, de reparatie handleiding, en zelfs reparatie instructies. Zelfs op Youtube vind je stap voor stap video’s die je kunnen begeleiden bij de reparatie.

Ook door gewoon te googelen vind je vaak de oplossing. Type maar eens het merk en typenummer in van je apparaat met daarbij de foutcode die je op het beeldscherm krijgt, of omschrijf de storing die je ervaart. Bijvoorbeeld :”miele wasmachine pompt water niet weg”. Je komt dan snel genoeg de oplossing tegen en weet dan direct welk onderdeel je moet vervangen.

Rate this post

About jens

One comment

  1. zanussi,-zwf-8147,nw,,,,,,drie jaar oud geeft error aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *