Home / vervoer / Welk scooterslot past bij jouw scooter?

Welk scooterslot past bij jouw scooter?

De keuze van het juiste scooterslot is niet voor iedereen gelijk. Wanneer jouw scooter altijd achter slot en grendel staat op een veilige locatie hoef je deze niet af te sluiten met twee dikke kettingsloten. Wanneer de scooter vaak op straat geparkeerd staat is het wel verstandig om een betrouwbaar scooterslot te kopen. Naast het gebruik speelt ook het merk, model en de prijsklasse een rol bij een scooterslot aanschaffen. Bij een budget retro scooter is een goedkoop ART 3 scooterslot wellicht al voldoende, bij een luxe Vespa scooter met alles erop en eraan zul je wellicht eerder kiezen voor een duurder ART 5 slot. Stichting ART is een organisatie die scootersloten keurt, dat maakt online een slot in de webshop bestellen een stuk eenvoudiger en veiliger.

 

De prijzen voor scootersloten zijn goedkoper dan je denkt, kijk zelf maar op scooteronderdelenshop.com.

 

Soorten scooterslot

De meest populaire scootersloten zijn:

 

  • Kettingslot: Een ketting van schakels met variabele lengte en een slot.
  • Kabelslot: Een kabel met variabele lengte en een slot.
  • Beugelslot: Een sterke, rigide beugel waarmee je het wiel kunt blokkeren.
  • Schijfremslot: Een zeer compact slot waarmee je schijfrem kunt blokkeren.

 

Als je echt op safe wilt spelen sluit je de scooter af met meerdere sloten. Het kettingslot is het meest populair, afhankelijk van de lengte en kwaliteit nemen ze wel aanzienlijk wat bagageruimte in, ze zijn ook een stuk zwaarder in gewicht.

 

Betrouwbaar scooterslot kopen

Stichting ART is een onafhankelijke organisatie die sloten keurt om diefstal te voorkomen. Hoe langer het duurt om een slot te kraken, hoe hoger de waardering zal uitvallen. Een ART 5 slot is daarmee veiliger dan een ART 2 slot. De prijzen verschillen, maar net zoals je niet moet besparen op een veilige helm, is besparen op een goedkoop scooterslot waarschijnlijk ook niet zo verstandig. Wanneer je niet een veilig gekeurd slot hebt, vaak met een minimum ART rating van ART 2 of zelfs ART 3, kun je bij diefstal in de problemen komen. Voorkom dat jouw verzekeraar de claim afwijst en koop een degelijk slot waar je op kunt vertrouwen.

 

Waar kun je een goedkoop slot aanschaffen?

Je kunt online goedkoop een scooterslot aanschaffen die betrouwbaar is, mits je kiest voor de juiste webwinkel die ART gekeurde sloten aanbiedt. Overigens kan een slot zonder ART keurmerk ook heel goed zijn, de keuring is namelijk niet verplicht. In dat geval kan de prijs ook een indicatie geven, lees gebruikerservaringen of neem eerst even contact op met de leverancier. Wanneer je het scooterslot in de webwinkel gaat aanschaffen heb je ook een 14 dagen zichttermijn, je ziet heel snel of het slot van jouw keuze betrouwbaar is.

 

Je kunt op scooteronderdelenshop.com alle sloten vergelijken, ingedeeld op ART keurmerk.

 

Onderhoud van het slot

Net zoals je de scooter regelmatig moet onderhouden en controleren, is het ook verstandig om het scooterslot af en toe even na te lopen. Een nieuw scooterslot heeft vaak wat olie of een ander soort smering, dat voorkomt corrosie. Zorg ook dat het slot altijd soepel werkt. Het kan zijn dat er zand of water in het slot komt, dan kan openen en sluiten moeilijker worden. Berg het scooterslot altijd netjes op, bij voorkeur in een opbergzakje. Daarmee bescherm je ook de rest van de bagage.

Rate this post

About Derck

Check Also

Dé scootmobiel van 2015: Quingo Flyte! 

Scootmobielpagina heeft tot scootmobiel van het jaar 2015 de Quingo Flyte gekozen. Deze scootmobiel valt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *