Home / vechtsport / Voor wie is Combat Wing Chun geschikt?

Voor wie is Combat Wing Chun geschikt?

wing-chunCombat Wing Chun is een vechtstijl die ontwikkeld is door een vrouw. De technieken zijn er op gericht om jezelf in een gunstige positie te brengen en te leren verdedigen door meteen de aanval te kiezen als je aangevallen wordt. Daarbij gebruik je de kracht van de tegenstander. Wil je de technieken van Wing Chun onder de knie krijgen, dan hoef je daarom niet over veel fysieke kracht te beschikken. Het kan juist een voordeel zijn wanneer je niet zwaarlijvig bent maar lichtgebouwd of klein van stuk. Voor wie is deze Chinese vechtstijl geschikt en moet je over vechtervaring beschikken om de sport snel en goed onder de knie te krijgen?

 

Wing Chun is gemakkelijk aan te leren

Combat Wing Chun is een vechtsport en geschikt voor degenen die zichzelf willen leren verdedigen. Het is een sport die uitermate geschikt is voor iedereen. Je hoeft niet over vechtsportervaring te beschikken om toch al gauw een goede beoefenaar daarvan te worden. Je hoeft ook niet jong, lenig of sterk te zijn om de Wing Chun gevechtsstijl al snel en goed te kunnen beheersen.

 

De basis van Combat Wing Chun

wing-chunWat de vechtstijl Wing Chun kenmerkt is dat alle technieken die toegepast worden op de trainingen en in echte gevechten, effectief zijn en praktisch. Razendsnel wordt voor de tegenaanval gekozen om de tegenstander te verrassen. Er wordt hierbij niet gekozen voor ingewikkelde technieken, trappen en stoten maar de technieken zijn met name op snelheid en doeltreffendheid gericht. Stoten en trappen gaan recht door het midden en niet in een hoek, zoals bij het boksen en andere vechtsporten meestal het geval is. Een goed en effectief voorbeeld hiervan is het steken in de ogen van de tegenstander, een trap in de kruis of een stomp in de maag. Je past de technieken toe nét voordat de tegenstander je aanvalt, op hetzelfde moment of in een fractie van een seconde daarna. Degene die aanvalt wordt aangevallen! Wing Chun behoort tot de snelste vechtsport ter wereld. Zo zijn beoefenaars hiervan in staat om binnen een seconde 5 tot 6 keer of sneller aaneen op het lichaam van de tegenstander te stoten.

 

Geen lastige technieken en dus snel aan te leren!

Tijdens de Wing Chun trainingen leert de leraar je om effectief en snel mogelijke aanvallers uit te schakelen. Men leert je geen lastige grepen aan maar juist gemakkelijke technieken, waarvoor geen lenigheid vereist is. Wel is er aandacht voor lenigheid. Tijdens de warming-up bijvoorbeeld zal je diverse rek- en strekoefeningen doen en tijdens de training gaat de aandacht óók uit op hoge trappen, al is dat alleen om te kunnen weten hoe hoge trappen werken. Want het principe van Wing Chun staat voor effectiviteit en hoge trappen horen niet thuis in Wing Chun: Met een trap in de kruis schakel je de tegenstander immers sneller uit en met sierlijkheid win je geen gevecht.

Rate this post

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *