Home / tuin / De wilgenmatten op rol

De wilgenmatten op rol

De wilgenmatten op rol

Voordat ik ga uitleggen waar je de wilgenmatten op rol voor kunt gebruiken is het eerst handig om te weten wat de wilg is. De wilg is een grote boom die relatief vaak voorkomt in Nederland. Het is daarom handig dat je er nog meer mee kunt doen dan alleen naar kijken als boom. De wilg kun je trouwens herkennen aan de grote groene slierten die aan de boom zelf groeien. De matten worden gemaakt van de stam van de boom, omdat dit het stevigste gedeelte is om een mat op rol van te gaan maken.

Wat houdt het begrip op rol in?

Het begrip op rol houdt in dat je over het algemeen een grotere hoeveelheid aanschaft. Als je kleine stukjes wilgenmat koopt krijg je deze gewoon per stuk mee naar huis. Maar als je een grote hoeveelheid nodig hebt gaat het moeilijk om dit allemaal in kleine stukjes mee te nemen. Daarom wordt jou afmeting op een rol gerold zodat dit ook gemakkelijker is voor jou om mee te nemen. Je loopt dan dus niet met allemaal kleine stukjes wilgenmat.

Waarvoor kun je het gebruiken?

De wilgenmatten op rol kun je gebruiken voor wat jij wil. Maar de meeste mensen gebruiken deze matten voor een natuurlijke tuinafscheiding. Als je in een stad woont het is namelijk bijna onmogelijk om alleen maar bomen rondom je tuin te hebben, en om toch een beetje dat natuurlijke gevoel te krijgen kan het monteren van een wilgenmat bij je tuinafscheiding enorm helpen.

Rate this post

About Ruben.w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *