Home / tuin / Welke grasmaaier is voor mijn doel geschikt

Welke grasmaaier is voor mijn doel geschikt

Overweeg je een grasmaaier of tielburger motormaaier te kopen, dan is het raadzaam je van tevoren te verdiepen in de vele mogelijkheden die er op de markt zijn. Zeker als je met grote oppervlakten te maken hebt of bijzondere omstandigheden, is een verkeerde keuze zo gemaakt. Bij het bepalen van je keuze zijn er drie aspecten die belangrijk zijn. Allereerst moet je weten hoe groot de oppervlakte is waarvoor je een maaier wilt gaan aanschaffen. Ten tweede is het belangrijk dat je bekend bent met het te maaien terrein. Is deze ongelijkmatig, zitten er hellingen in of is het oppervlakte in zijn geheel egaal. Ook belangrijk is of er veel struiken en bomen op het terrein staan waar omheen gemaaid moet worden.

Handmaaier, elektrische maaier of motormaaier

De verschillen tussen deze drie categorieën zit hem natuurlijk in de techniek. Handmaaiers zijn prima geschikt voor een kleine tot middelmatige tuin. Elektrische maaimachines zijn de meest gebruikte machines onder particulieren. Ze zijn milieuvriendelijk, en licht van gewicht. Ze maken ook aanzienlijk minder geluid dan de andere machines. Een nadeel van de elektrische maaimachine is de voedingskabel. Een gangbare kabel heeft een lengte van 20 meter. Er zijn ook kabels van 50 meter verkrijgbaar. Maar soms zitten deze in de weg en bovendien worden ze regelmatig over het hoofd gezien en beschadigd de kabel door de maaier zelf. Dat kan leiden tot onveilige situaties.

De zwaarste categorie: de motormaaier

Motormaaiers zijn uitermate geschikt voor het zware werk of uitzonderlijke oppervlakten. Ze zijn uitgevoerd in tweetakt- viertaktmotoren en lopen op benzine. Je hebt ze met wielaandrijving en zonder wielaandrijving. De eerste is aan te bevelen want deze machines zijn zware krachtpatsers. De wielaandrijving maakt de besturing van een motormaaier lichter. Motormaaiers zijn er ook weer voor verschillende oppervlakten. Dus ook hier geldt: weet wat de mogelijkheden zijn.

Rate this post

About Errol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *