Home / sport / Tai Chi Apeldoorn

Tai Chi Apeldoorn

Tai Chi Apeldoorn

 

Tai Chi Apeldoorn Fú Yúan is de Tai Chi school van Sifu (leraar) Douwe Geluk.  De school is een bijzondere, omdat er vanaf 5 september 2017 meerdere Tai Chi stijlen gegeven zullen worden. De school is anders en breder qua curriculum dan veel andere Tai Chi scholen in regio Apeldoorn.

Douwe Geluk is een bijzondere man, bouwkundig ingenieur, salsa danser, vechtsport beoefenaar en daarbij een Tai Chi docent. Hij heeft ook enorm veel kennis van Chinese cultuur, mindfulness en yoga. Hij trainde onder andere jaren lang onder grootmeester F. Decramer, P van Hooy, J. Reinders, Max Tack en vele anderen. De school in Apeldoorn gaat verschillende lessen verzorgen binnen verschillende Tai Chi stijlen zo zal er lesgegeven worden in Yang, Wu, Chen, Wu Xin en de Wudang Tai Chi stijl.

 

Chi Kung / Qi Qong

 

Ook zal de school het Chi Kung verzorgen, dit zijn meer korte energetische oefeningen waarmee je de Chi leert kanaliseren. Binnen het Chi Kung bestaat de zachte en de harde versie van Chi Kung. De zachte is meer op je interne stelsel gericht waarbij de Chi dan voor meer vitaliteit en balans zorgt. De harde versie zal alleen aan de echt geinteresseerden gegeven worden. Met het zogenaamde hard Chi Kung kun je dingen met je lichaam die voor een gewoon mensen onmogelijk lijken. De school geeft naast Baduanjin, Shi Ba Shi  ook Wudang Chi Kung.

 

 

Pushing Hands

 

 

Lessen in het zogenaamde klevende handen of zoals bekender is onder de naam pushing hands word ook onderwezen bij Tai Chi Apeldoorn. De school doet verschillende vormen van pushing hands en geeft meerdere oefeningen daarin. Het leert je gevoel om aan te passen aan veranderingen en daarop te reageren. Pushing hands is heel leuk om te doen en er zijn ook mogelijkheden tot het doen van wedstrijden.

 

 

De lessen van: Tai Chi Apeldoorn 

 

 

De lessen van Tai Chi Apeldoorn worden gegeven door Tai Chi leraar Douwe Geluk uit Apeldoorn. En vinden wekelijks plaats bij Gaia Mindfulness Henri Dunantstraat 6, 7312 BE te Apeldoorn. Op 5 september 2017 is de grote opening waarbij u gratis kunt deelnemen aan de workshops en demonstraties kunt zien van sifu Douwe Geluk zelf.

Doe op 5 september 2017 mee !

http://www.tai-chi-apeldoorn.jimdo.com

Rate this post

About Tai-Chi-Apeldoorn

Check Also

Wat kan jij straks met Wing Chun?

Wat is Wing Chun en wat kan je daarmee? Het is een vechtkunst afkomstig uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *