Home / scooter / Scooterverzekering afsluiten

Scooterverzekering afsluiten

Je hebt net een gloednieuwe scooter gekocht, gefeliciteerd! Maar voor je op de scooter stapt moet je eerst een scooterverzekering afsluiten. Zonder verzekering mag je niet de openbare weg op. Je zult een keuze moeten maken voor de verzekering die het beste past bij jouw rijgedrag. Welke keuzes zijn er en waar moet je rekening mee houden? Lees snel verder.

 

Bij een scooterverzekering afsluiten is een WA verzekering verplicht. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als je in een ongeval terecht komt door jouw schuld is de tegenpartij verzekerd inclusief de scooter van de tegenpartij. Jij bent zelf ook verzekerd maar passagiers en jouw eigen scooter zijn niet verzekerd. Als je een wat oudere of goedkopere scooter hebt, en je rijdt niet zoveel kilometers kan een WA verzekering al voldoende zijn.

 

Een All-Risk verzekering dekt vrijwel alles bij een ongeval of andere schade. Alleen diefstal wordt niet gedekt bij deze verzekering. Een scooterverzekering afsluiten met All-Risk is met name geschikt voor nieuwere en luxere scooters waar je regelmatig of vaak mee zult rijden.

 

Als jouw scooter vaak op openbare plekken geparkeerd staat of op locaties waar weinig of geen toezicht is kun je een diefstal scooterverzekering afsluiten. Dan wordt jouw scooter vergoed op de dagwaarde bij een diefstal. Je moet wel kunnen bewijzen dat de scooter voldoende beveiligd is, bijvoorbeeld met een kettingslot. Dat slot moet aan een vast hek of vaste paal worden bevestigd met een kettingslot met een ART keuring van drie sterren of hoger.

 

Welke scooterverzekering afsluiten?

Als je ongeveer weet welke dekking aansluit bij jouw wensen en rijgedrag moet je kiezen voor de juiste scooterverzekering. Je kunt direct de goedkoopste verzekering kiezen maar dat is niet altijd de verzekeraar met de beste service en dienstverlening. Heb je behoefte aan telefonisch contact? Wil je schade doorgeven via internet? Wil je betalen per maand of per jaar? En welke extra opties wil je nemen? De goedkoopste basisverzekering is niet altijd de goedkoopste verzekering met opties. Een scooterverzekering afsluiten kun je direct regelen wanneer je de scooter koopt in de webshop. Vraag naar de voorwaarden en verzeker jouw scooter op de juiste wijze. Dan ben je letterlijk verzekerd van een goede scooterverzekering!

Rate this post

About Derck

Check Also

Scooter alarm kopen

Waarom een scooter alarm? Woon je in een stad of dorp waar met regelmaat scooters …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *