Home / scooter / Scooter onderdelen

Scooter onderdelen

Scooter kapot? Repareer hem zelf!

Als je scooter kapot is en daardoor niet meer rijd is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn veel voorkomende problemen simpel zelf te repareren.

scooter onderdelen

In de koude periode van het jaar hebben de onderdelen zoals de accu het een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld in de zomer. Een defecte accu is dan ook een van de meest voorkomende problemen in de winter bij scooters. Omdat de accu minder goed tegen kou kan neemt de capaciteit af en is er minder ‘puf’ voor de startmotor. Omdat tegenwoordig ook de choke elektrisch bediend wordt(door de accu dus) werkt dit ook minder als de accu niet genoeg stroom levert met als gevolg dat de scooter slecht start of helemaal niet meer start.

Soms helpt het om dan de kickstart te gebruiken maar die zit op moderne scooters niet meer. Het probleem is simpel op te lossen, plaats een nieuwe accu en aanverwante onderdelen zoals eventueel een startmotor. Begin met het plaatsen van een nieuwe accu, dit je zelf doen, het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier.

Als het plaatsen van een nieuwe accu niet helpt, dan is er wat anders aan de hand. Een ander voorkomend probleem is vocht bij de bougie. Er zijn speciale bougiedoppen van siliconen die voorkomen dat er vocht bij de bougie kan komen. Om de kosten laag te houden kun je zelf ook een nieuwe bougie proberen, op internet kost een bougie tussen 3 en 8 euro bij een scooter onderdelen webshop. Eventueel ook gelijk een nieuwe bougiedop.

Start de scooter dan nog niet? Dan heb je andere scooter onderdelen nodig of een bezoek aan de scooter reparateur. Als je scooter nog geen jaar oud is heb je recht op garantie. Overleg dit dan met de dealer.

Accu kapot van de scooter

accu scooter

Een van de meest voorkomende dingen die kapot gaan bij een scooter is de accu. Vooral bij koud weer gaat een scooter accu kapot. Je kunt eenvoudig zelf testen of je accu kapot is of dat het startprobleem ergens anders aan ligt. Hier vind je een korte handleiding scooter accu kapot of niet. Zo kun je voordat je een accu bestelt op internet eerst een goede diagnose stellen.

4.7/5 - (12 stemmen)

About Sander Schmidt

Check Also

Scooter alarm kopen

Waarom een scooter alarm? Woon je in een stad of dorp waar met regelmaat scooters …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *