Home / scooter / retro scooter kopen

retro scooter kopen

Hoewel motoren al meer dan honderd jaar bestaan zijn de Vespa scooters pas in 1946 op de markt gekomen. Dit type scooter had een elegante vormgeving met een handige doorstap en was daarmee anders dan de motoren uit Engeland en Duitsland die je destijds veel zag rijden. Tegenwoordig noemen we dit type vaak een “retro scooter” vanwege het klassieke ontwerp. Er zijn veel mensen die een retro scooter kopen, omdat ze er mooi uitzien maar ook omdat er naast Vespa ook veel andere merken zijn zoals IVA en La Souris die een stuk goedkoper zijn. Welke scooter is de beste keuze voor jou en waarom zou je een retro scooter kopen?

 

Hoeveel wil je uitgeven?

Bij een retro scooter kopen heb je het voordeel dat je veel keuze hebt in prijs. Ruwweg is er een verdeling in budget retro scooters zoals de Grande Retro, middenklasse zoals de SYM scooters en luxe met als koploper de originele Vespa scooter. Gemiddeld liggen de prijzen rond de 1000 euro, 1500 euro en 2500 euro voor vergelijkbare modellen. Waar zit dat prijsverschil in?

 

Bij een retro scooter kopen onder de 1000 euro koop je ongeacht het merk een Chinese scooter met grotendeels dezelfde onderdelen. De kwaliteit van de onderdelen is wat minder dan luxe merken, en de techniek is wat ouder. Er wordt meer kunststof gebruikt en het staal is niet roestvast. Als je niet al te veel kilometers maakt zijn het leuke scooters.

 

Een retro scooter kopen van circa 1500 euro is vaak ook een Chinese scooter maar dan van een “echt” merk zoals een SYM scooter. De kosten van de productie liggen wat lager, de technologie is moderner maar niet vernieuwend. De opties zijn vrij beperkt maar het zijn kwalitatief goede scooters.

 

Je kunt ook een retro scooter kopen van pakweg 2500 euro, dan hebben we het over Europese merken als Vespa. Dat krijg je vaak een echt stalen overkapping, de beste kwaliteit onderdelen en de nieuwste technologie. Voor mensen die veel rijden, of zoeken naar de mooiste en meest duurzame scooters kom je in deze klasse terecht.

 

Bij voorkeur ga je een retro scooter kopen bij een webshop die scooters verkoopt in al deze klassen, dan kun je op je gemak de pluspunten en minpunten met elkaar vergelijken.

Rate this post

About Derck

Check Also

Scooter alarm kopen

Waarom een scooter alarm? Woon je in een stad of dorp waar met regelmaat scooters …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *