Home / bouw / Vergunningsvrije dakkapellen waarvoor geen vergunning nodig is

Vergunningsvrije dakkapellen waarvoor geen vergunning nodig is

In bijna alle gevallen moet je een vergunning aanvragen voor een dakkapel wanneer je deze aan de voorkant van de woning wilt hebben. Het straatbeeld wordt door de plaatsing aan de voorzijde beïnvloed, en de gemeente wil daarover kunnen beslissen. 

Een vergunning aanvragen kost tijd, geld, en een hoop geregel met papierwerk. Hebben de buren in de straat ook een dakkapel aan de voorzijde van hun huis, dan is de kans zeer groot dat jij ook een vergunning daarvoor krijgt. 

Woon je in een nieuwbouwwijk of hebben geen van je directe buren een dakkapel, dan is het altijd even afwachten of de gemeente een vergunning afgeeft. Dit is namelijk niet altijd het geval. Krijg je geen vergunning, dan valt de normale dakkapel af, maar er zijn nog zeker opties!

 

Wat mag je wel aan de voorkant van je huis plaatsen als je geen dakkapel vergunning krijgt?

De traditionele dakkapel steekt een bepaalde afmeting uit, en hierdoor kan de vergunning aanvraag worden afgewezen. Een dakraam daarentegen mag echter wel. Nu zorgt een dakraam wel voor wat meer licht en ventilatie mogelijkheden, maar extra ruimte levert het je niet op. Er is ook nog een middenweg en dat is de vergunningsvrije dakkapel en de dakserre

 

Vergunningsvrije dakkapel

De vergunningsvrije dakkapel lijkt veel op een normaal dakkapel, maar steekt een stuk minder ver buiten de woning. Hierdoor is er geen vergunning nodig, en krijg je er toch een hoop extra ruimte bij.

 

Vergunningsvrije dakserre

De vergunningsvrije dakserre is nog idealer. De dakserre zijn dakramen die met behulp van een frame aan elkaar gekoppeld zijn, waarbij het frame een knik naar buiten maakt. Hierdoor ontstaat er aan de binnenkant niet alleen meer ruimte, maar ook heel veel extra licht wat je niet binnenkrijgt met een normaal dakkapel. 

vergunningsvrije dakserre

 

Welke wordt vaker gekozen en waarom?

De vergunningsvrije dakserre wordt zelfs vaker boven de normale dakkapel gekozen wanneer mensen vooral meer licht in de woning willen hebben. Een dakserre levert je namelijk 3x meer licht op en dat is ontzettend veel! Dakserres zijn leverbaar in alle breedtematen en zijn een luxe aanwinst voor de woning. Mocht de woning ooit verkocht worden, dan voegt de dakserre voor een flinke verhoging in de waarde waardoor de woning eenvoudig en snel te verkopen is.

 

Welke fabrikanten maken een vergunningsvrije dakserre?

Er zijn verschillende merken die een vergunningsvrije dakserre verkopen en waaronder de bekendste en dat is Velux. De Velux dakserre is enigszins beperkt omdat ze geen maatwerk leveren, en je alleen kunt kiezen uit Velux dakramen. Maar wie zoekt vind leveranciers die flexibeler zijn en maatwerk leveren. Bovendien kun je dakramen laten monteren van verschillende merken waaronder Velux, zodat je echt een product geleverd krijgt die 100% bij je past en aansluit bij je wensen. 

logo velux

Voor dakkapellen en dakserres geldt normaliter dat ze allemaal in 1 dag geplaatst kunnen worden.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Wat te doen als een dierbare overlijdt

Het ligt er natuurlijk aan waar je dierbare overlijdt. Als hij of zij overlijdt bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *