Home / overige / Een online herdenking voor de overledene

Een online herdenking voor de overledene

We leven in een tijd waarbij steeds meer dingen online gebeuren. Zo kunnen we dus ook overleden mensen online herdenken. We hebben nog steeds wel de herdenkingspagina in de krant, maar de kans dat een krant vergaat of zoek raakt is een stuk groter dan een artikel op een website. Zolang niemand deze verwijderd blijft deze gewoon op het internet staan. Maar wat zijn de mogelijkheden voor een online herdenking plaatsen voor een overledene.

Sociale media

Als eerste kun je op verschillende sociale media berichten plaatsen over de overleden persoon. Ook kun je eventueel een pagina maken waarom mensen die de familie willen benaderen een bericht op kunnen plaatsen zonder dat er gelijk persoonlijke gegevens gegeven moeten worden.

Verschillende websites

Ook zijn er verschillende websites opgezet waarbij mensen online een advertentie kunnen plaatsen. Deze sites kun je eigenlijk een beetje  vergelijken met de overlijdingspagina in de krant. Hier kun je dus de naam van de overledene neerzetten met een klein stukje tekst.  Dit is dus eigenlijk een kleine eerbetoon aan de overleden persoon.

Gedenk monument

Als iemand veel betekend heeft voor veel mensen is een andere mogelijkheid ook nog een gedenk monument. Hierbij zet je op een centrale plek een monument neer waar de desbetreffende persoon.

Helpen bij een herdenking

Een bedrijf zoals uitvaartcooperatie kan goed helpen bij een gedenkwaardige herdenking voor een overledene. Voor de nabestaanden kan dit soms erg moeilijk zijn. Ook kan een buitenstaander er een hele andere kijk op hebben dan de nabestaanden, en dit kan zorgen voor een mooi resultaat.

Rate this post

About Ruben.w

Check Also

Bijles krijgen in de moderne stad Rotterdam

Er komen tegenwoordig steeds meer verschillende studenten bij. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer steden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *