Home / overige / Een XL ervaring met de Vespa LX

Een XL ervaring met de Vespa LX

Wie een beetje thuis is in de scooterwereld, weet zeker van het bestaan van de Vespa scooters. Dit bedenksel van Italiaan Enrico Piaggio is al jaren een waar begrip in scooterland, wegens het gemak in gebruik en het typerende uiterlijk. Nog steeds worden er verschillende nieuwe modellen gemaakt, die een mooie mix vormen van het nostalgische van vroeger en tegelijkertijd het moderne van nu. De Vespa LX is één van die modellen. Het is een wat oudere lijn die volgens een echte klassieke stijl is gemaakt; de Italiaanse roots zijn hierin duidelijk  terug te zien. Toch is het ook een moderne lijn met een stijlvolle vormgeving die helemaal past in het beeld van nu.

 

De scooter die bij je past

De Vespa LX is verkrijgbaar in meerdere versies. Zo zijn er zowel 2-takt als 4-takt modellen verkrijgbaar en zijn beiden in zowel de snorfiets variant (25 kilometer per uur) als de bromfiets variant (45 kilometer per uur) beschikbaar. Ook bestaat er een Touring versie van de Vespa LX. Om te weten welk model het beste bij je past, is het belangrijk om te bepalen waar je jouw Vespa LX voor gaat gebruiken. Voor korte ritjes door de stad kan je beter een ander model kiezen dan voor lange stukken door de polder. Bekijk van te voren ook goed of er een helm nodig is voor de versie die je kiest.

 

Je eigen stempel drukken

Het bijzondere van de Vespa scooters is dat ze aangepast kunnen worden naar de smaak van de koper. Ook voor de Vespa LX is er keuze uit verschillende kleuren, zoals het klassieke wit of zwart maar ook een aantal gewaagdere kleuren zoals felrood of helderblauw. In Nederland zijn er behoorlijk wat dealers door het hele land te vinden die onder andere de Vespa LX verkopen. Kijk eens op internet voor de verschillende adressen en mogelijkheden bij jou in de buurt. Let daarbij ook op de prijs, want het model dat jij wilt hebben is misschien nét in de aanbieding bij die ene dealer. Best de moeite waard om even voor om te rijden.

5/5 - (1 stemmen)

About Derck

Check Also

Bijles krijgen in de moderne stad Rotterdam

Er komen tegenwoordig steeds meer verschillende studenten bij. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer steden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *