Home / keuken / Met Big Green Egg op een eeuwenoude manier koken

Met Big Green Egg op een eeuwenoude manier koken

big-green-eggVan origine komen de Big Green Eggs uit Azië, daar werden ze ‘kamado’ genoemd. Natuurlijk zagen ze er destijds anders uit, maar de manier van koken in kleiovens komt hier vandaan. De Amerikanen maakten in Japan kennis met de kleipotten en besloten ze mee te nemen naar de Verenigde Staten. Het eten wat er in was klaargemaakt, was namelijk erg smaakvol. Omdat ze erg in trek waren besloot een bedrijf de kleiovens te gaan importeren vanuit Japan en China. En uiteindelijk werden de voorlopers van de Big Green Egg in Mexico geproduceerd.

Mogelijkheden van een Big Green Egg

nasa-logoDoordat er uiteindelijk gebruik is gemaakt van een door NASA ontwikkelde keramieksoort kan de Big Green Egg bbq het gehele jaar door buiten gebruikt worden. De temperatuur heeft geen invloed op de keramiek, die zodoende ook erg duurzaam is. Een Big Green Egg heeft een lange levensduur. Naast dat je er vis of vlees op een gezonde en verantwoorde manier kan klaarmaken, is het ook mogelijk om overheerlijke desserts te maken. Het is een speciale manier van koken, waar je voor op het internet allerlei leuke filmpjes kan vinden. Maar ook door de verkooppunten van de Big Green Egg worden er demonstraties en zelfs workshops gegeven.

Grillen, bakken, roken en koken

Met een Big Green Egg is het dus mogelijk om geheel compleet menu op tafel te zetten. Het is een veel verfijndere methode dan een standaard barbecue. Het verdient de naam van barbecue van de chef. Het gebruiksgemak is eenvoudig, hier is veel aandacht aan besteed.Er zijn verschillende modellen van de Big Green Egg, en deze zijn aan te vullen met accessoires. Ga gewoon eens op verkenning op het internet naar informatie over deze duurzame kookmethode met de Big Green Egg. Het is zeker weten de moeite waard.

 

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *