Home / huis / Wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel

Wil je weten wat een dakkapel kost? Wij leggen je in dit artikel uit hoe prijzen tot stand komen en welke zaken het duurder of goedkoper maken. Ben je zelf handig, dan kun je wellicht nog wat geld uitsparen!

 

Kunststof of hout

De eerste vraag die we je stellen is of je een dakkapel van kunststof of van hout wilt. Wil je goedkoop uit zijn dan raden we je kunststof aan. Heb je een authentieke woning dan ontkom je waarschijnlijk niet aan hout, want alleen met hout bepaal je volledig zelf de looks. 99% van de mensen met een doorsnee huis kiezen voor kunststof. Wat kost een dakkapel in de kleinste maat, geheel van kunststof? Ongeveer 3000 euro inclusief montage.

 

Waarom kunststof

Een kunststof dakkapel, ook wel prefab genoemd, biedt veel voordelen. Het is goedkoop, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, en je hoeft het niet iedere vijf jaar te laten schilderen. Op den duur spaart het dus ook een hoop geld uit. Wat kost een dakkapel laten schilderen? Ongeveer 450 euro, afhankelijk van de bereikbaarheid, conditie van het hout, en de verf.

 

Schuin dak of plat dak

Met een doorsnee dakhelling, dus rond de 40 graden, kom je terecht op een dakkapel met een plat dak. Is je dak een stuk schuiner, dan krijg je 9 van de 10 keer een dakkapel met een schuin dak. Weet je de dakhelling niet, dan kun je kijken wat je buren op het dak hebben staan, of zelf eenvoudig de hellingshoek berekenen. Download een gradenmeter op je smartfoon en houd deze op zolder tegen het dak aan. 

 

Hoe breder hoe duurder

Hoe breder het dakkapel, hoe meer materiaal er nodig is. Met name de kozijnen en het glas is duur. Vaak werkt men met een basisprijs, en hoe meer centimeter je breder gaat, hoe meer erbij komt. Niet alleen komt er meer kozijn en glas bij, maar ook meer dak. Op de website van Blok-dakkapellen.nl kun je precies zien wat dit met de prijs doet. Ze hebben namelijk een calculator op de site staan waarbij je bij iedere aanpassing een aangepaste prijs ziet.

 

Opties en afwerking

Wat de opties betreft kun je het ook zo duur maken als je zelf wilt. Wil je goedkoop uit zijn dan kies je niet voor insectenhorren, rolluiken, of ventilatieroosters. Ook ga je dan zelf de afwerking (aftimmeren) doen aan de binnenkant, en voor je zelf het afval af. Uiteraard kun je dit allemaal overlaten aan de vakmannen tegen een meerprijs. Ook deze zaken kun je eenvoudig berekenen op de website van Blok-dakkapellen.

Kijken of je vergunning nodig hebt

Tot slot is het belangrijk om te kijken of je vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel. Dit is afhankelijk van de afmetingen en de locatie van de dakkapel. Voor een dakkapel aan de achterzijde van het huis is in veel gevallen geen vergunning nodig, maar voor een dakkapel aan de voorkant van het huis wel. Het is daarom verstandig om dit van tevoren goed uit te zoeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt dit navragen bij de gemeente of de vergunningscheck doen op de website van het Omgevingsloket. Hieraan zitten niet direct kosten verbonden tenzij je daadwerkelijk een vergunning nodig hebt.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Bamboe schutting

Bamboe schuttingen, je ziet ze steeds meer. Het is een mooie en natuurlijke variant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *