Home / huis / Bamboe schutting

Bamboe schutting

Bamboe schuttingen, je ziet ze steeds meer. Het is een mooie en natuurlijke variant van een erfafscheiding. In dit artikel lees je alles over schuttingen van bamboe.

Een bamboe schutting geeft een hele warme sfeer

Hout is een mooi product om een schutting van te maken, maar misschien ben je daar een beetje op uitgekeken. Ben je van plan om de schutting te gaan vervangen en wil je iets anders als hout kijk dan eens naar een bamboe schutting. Het is een natuurlijk en heel duurzaam product en geeft een warme sfeer.Bovendien is bamboe heel geschikt om er een mooie schutting van te maken.Bamboe zijn eigenlijk holle stengels die je in heel grof maar ook in een wat fijnere variant kunt krijgen. Er zijn een paar dingen waar je even goed op moet letten als je een bamboe schutting wil gaan kopen. Als eerste de stengels zijn hol en als je deze rechtop zet kan er als je niets aan doet regenwater inlopen. Daar moet je echt iets aan doen want door het regenwater kan je bamboe schutting gaan rotten.Dat is natuurlijk niet de bedoeling maak daarom aan de bovenkant de holle stengels dicht.

Met een bamboe schutting heb je een schutting van een heel natuurlijk product

Een ander punt waar je zeker even op moet letten is dat je de bamboe stengels niet rechtstreeks in de grond moet zetten. Ook dan is de kans groot dat de bamboe schutting gaat rotten. Heel vaak wordt bamboe voor een schutting als en soort oprolbare mat geleverd. Hierop zitten de bamboe stengels bevestigd met ijzerdraad. Deze bamboematten zijn uitermate geschikt om tussen een soort frame van houten palen te klemmen. Zorg dat je aan de onderkant ook wat hout bevestigd zodat de bamboe de grond niet raakt. Een bamboe schutting is onderhoudsvrij. De bamboe schutting zal na een tijd wel wat gaan verkleuren dit noemen ze ook we vergrijzen. Dit komt door onder andere weersinvloeden en omdat bamboe een natuurlijke product is. Dit doet verder niets af aan de stevigheid en de levensduur van een bamboe schutting.

Rate this post

About Niels78

Check Also

Bevestig plaatmateriaal met trespa schroeven.

Wil je tegen de wand of het plafond plaatmateriaal gaan gebruiken en wil je dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *