Home / gezondheid / Etherische olie kopen

Etherische olie kopen

 

advocado-olieWat is nu precies een etherische olie?

Etherische olie, welke ook wel aromatische olie genoemd wordt, wordt gewonnen uit verschillende delen van planten, bomen en struiken, van wortels tot bladeren. De moleculen in het plantmateriaal bevatten zeer kenmerkende geuren en daar wordt olie van gemaakt. De oliën hebben diverse helende en rustgevende eigenschappen en zijn hierdoor breed inzetbaar. Een etherische olie kopen doe je soms om een ruimte lekkerder te laten ruiken en soms om te gebruiken bij ontspannende en verzorgende behandeling.

 

De geschiedenis van wierook

Vroeger werd wierook gebruikt om goden gunstig te stemmen of te wel te vereren. Ook werd wierook-appel-kaneeldeze gebruikt om geesten te verdrijven. Goden vereren wordt tegenwoordig zelden of niet meer gedaan, maar het verdrijven van geesten bestaat nog steeds. Een wierook die bijzonder geschikt zou zijn om geesten te verdrijven is de Salie. Wierook wordt misschien nog vaker gebruikt om een verblijf een lekker geurtje te geven. Deze geurtjes kunnen zelfs een speciale  “missie”  hebben. Bijvoorbeeld wanneer iemand kiest voor de citronella, dan kiest deze voor een frisse geur maar hoopt tevens dat deze geur muggen buiten de deur houdt. Wierook is ook speciaal voor mensen die hun eigen sfeer willen creëren qua geur in hun huis. Wierook werd vroeger ook in tempels gebruikt daar had het een religieuze waarde. De reuk van wierook verspreid zich makkelijk door grote ruimtes en is daarom uitermate geschikt voor kerken, tempels en moskees.

 

Hoe gebruik je basisolie?

zoete-amandel-olie-geurwinkel-basisolieBasisolie kun je puur gebruiken maar ook mengen met andere oliën. Om de olie of geurolie te verdampen kun je een verbrander gebruiken. Deze heb je in allerlei vormen, kleuren en grootte. Onder in de verbrander zit een waxinelichtje. Zodra deze aangestoken wordt gaat de olie haar heerlijke geur verspreiden. Etherische olie kun je ook op andere manieren gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor een massage. Een basisolie of etherische olie kan namelijk onder andere rustgevend of opwekkend werken. Door eenvoudig wat druppels bij een massageolie te voegen of deze rechtstreeks op de huid van de cliënt aan te brengen geef je net wat extra aan een behandeling.  Er zijn ook oliën die een heilzame  werking zouden hebben bijvoorbeeld de Bergamot. De Bergamot staat bekend dat deze helpt bij huidaandoeningen en rustgevend is voor het slapen.

 

4.9/5 - (9 stemmen)

About admin

Check Also

Wel of geen e-sigaret kopen?

In eerste instantie was de e-sigaret een product dat de consument hielp bij het stoppen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *