Home / geld / Consumenten consumeren meer

Consumenten consumeren meer

Consumenten consumeren meer. Althans de maand januari in vergelijking met de maand ervoor is meer. Er zijn een aantal dingen die niet toegenomen zijn en dat zijn dingen als autoverkoop, gas (dit komt mede doordat het weer zachter was) en kleding.
Wat is er dan wel toegenomen zou je dan denken? Dan hebben we het over meubels en spullen voor je woning en huishoudelijke apparaten als stofzuigers, koffiezet apparaten en dat soort dingen. Hiernaast consumeren we meer geld aan uitjes zoals een bezoek aan restaurantjes, huur voor huizen, kapper bezoeken maar ook reizen met openbaar vervoer. (beter voor het milieu, dus hopelijk worden het aantal OV gebruikers nog meer) Als het gaat om wat we consumeren lijkt de helft ongeveer uit diensten te bestaan.
Nu het langzaamaan lente wordt zou je denken dat het openbaar juist meer gebruikt gaat worden de komende tijd. Waarom met de auto gaan als je de fiets kan pakken. Dit is ten slotte ook beter voor je conditie.
Het zal dan ook goed zijn als bedrijven werknemers meer aanmoedigen en bijvoorbeeld een fiets geven in plaats van een auto van de zaak. Of mensen die met de fiets komen een vergoeding geven i.p.v. als ze met de auto gaan. Er zijn als bedrijven die dit doen. Een simpel voorbeeld zijn pizzabedrijven als new york pizza. Deze investeren al wel in het milieu en laten de pizzabezorgers niet met de auto of scooter rijden maar zetten fietsen in. Hier kunnen meer bedrijven een voorbeeld aan nemen.

Rate this post

About stijn

Check Also

Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek nog oversluiten?

Het is een vraag die heel vaak gesteld wordt. Er zijn nogal wat woningbezitters die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *