Home / elektronica / E-smoker – Elektrische sigaret

E-smoker – Elektrische sigaret

esmokerDe e-smoker is een elektrische sigaret en wordt ook wel eens een e-sigaret of gewoon elektronische sigaret genoemd. Het behoort niet tot de tabaksproducten. Het is een elektronisch apparaat en deze simuleert de werking van echte sigaretten. E-smokers bevatten in tegenstelling tot gewone sigaretten geen tabak. De apparaten bevatten een vloeistof en dit wordt een e-liquid genoemd. Deze vulvloeistof wordt verhit waarna er vervolgens damp vrijkomt. Je ademt de damp in en vervolgens krijg je nicotine binnen met een smaakje. E-smokers vallen onder de warenwet in Nederland. In 2015 gebruikt zo’n 5% van de Nederlandse bevolking een elektronische sigaret. De verwachting is dat dit aantal in de komende jaren stijgt.

 

Schadelijk of onschadelijk?

esmoker-schadelijkGebruik je een e-sigaret omdat je wilt afkicken van roken of omdat je gewoon gezonder wilt gaan leveren? Deze sigaretten zijn veel minder schadelijk dan gewone sigaretten. Je krijgt namelijk geen giftige verbrandingsproducten binnen van tabak. De bekendste en schadelijkste producten die vrijkomen bij verbranding van tabak zijn teer, nicotine en koolmonoxide. In e-smokers zit echter ook nicotine (tenzij je kiest voor een nicotinevrije e-liquid) waardoor ook e-smokers gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarnaast zitten er in de vloeistoffen ook propyleenglycol en glycerol. In principe zijn deze niet schadelijk alleen kan het risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen als je langdurig elektrisch rookt. We raden mensen die niet roken dan ook niet aan om elektrisch te gaan roken, ook al lijkt het zo onschuldig. Toch is elektrisch roken veel minder schadelijk voor de gezondheid (is tot nu toe aangetoond) dan het roken van tabak.

 

Stoppen met roken dankzij e-smoker

esigaret-bijvullenWil je voorgoed stoppen met je rookverslaving? Probeer dan eens om te roken met de e-smoker. Onderzoeken hebben aangetoond dat een stoppoging veel meer kans van slagen heeft indien je eerst overstapt op elektrisch roken dan wanneer je hulpmiddelen gebruikt zoals nicotinepleisters en nicotinekauwgom. Je kunt je nicotinegehalte in een rustig tempo laten zakken en ondertussen gewoon het gevoel behouden alsof je echt rookt. Je lichaam zal beter aan de situatie kunnen wennen.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Smartphone reparatie

Smartphone reparatie nodig? Vind een bedrijf!

Smartphone reparatie nodig? Je favoriete device zoals je iPhone of Samsung Galaxy kapot? Oei! Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *