Home / corona / Corona testen, welke zijn er?

Corona testen, welke zijn er?

corona sneltest

Er zijn drie primaire soorten COVID-19-tests beschikbaar. Niet iedere test is dus hetzelfde, daarom geven we tekst en uitleg over de Corona testen.

PCR test – wattenstaaf via de keelholte

De eerste zijn PCR- of wattenstaaftest. Dit is de test die het meest wordt besproken of in het algemeen normaal. Het omvatte het afbreken van een wattenstaafje dat van de achterkant van de keel werd genomen en door de neus werd gehaald. Er is een assortiment van dit soort tests, en de timing varieert afhankelijk van de producent. Bovendien kunnen deze tests niet uitwijzen of een patiënt een vaste instantie van COVID-19 heeft gehad, met name als een patiënt op dit moment het moeilijk heeft.

Antigeen test – neusuitstrijkje

De tweede soort test is het antigeen-neusuitstrijkje. Deze test wordt vaak gebruikt nadat een patiënt gedurende 5-10 dagen is belast. Het wordt beheerd wanneer een patiënt bijwerkingen van de infectie geeft. Dit is gangbaar in bepaalde regio’s, omdat het voor medische hulpverleners bijzonder eenvoudig is om toezicht te houden en te testen. Het werkt bovendien voor asymptomatische gevallen, ondanks het feit dat het gewoonlijk niet wordt gebruikt in deze gevallen, omdat de patiënten de manifestaties niet geven.

Serologische test – via het bloed

De laatste soort test is de immuunrespons of serologische test. Deze testen niet op de infectie zelf, maar op antilichamen tegen de infectie. Dit maakt dat de uitkomsten van de COVID-immuunresponstest iets buitengewoons betekenen. Het is een bloedtest en het test op antilichamen. Dit houdt in dat in het geval dat iemand eerder de infectie heeft gehad, hij de antilichamen zal ontdekken die bij die ziekte worden gebruikt. De COVID-immunisatortest kan ook antilichamen tegen verschillende Covids ontdekken. Aangezien COVID-19 een expliciet soort COVID is, kan de test niet scheiden en zal hij eerder een tegenwerkende agent voor een COVID ontdekken. Deze test mag niet worden gebruikt om COVID-19 te analyseren, maar het kan helpen bij het beslissen of een patiënt helemaal terug is gegaan naar zijn normale, dagelijkse schema. De immuunrespons of serologietest moet worden bevestigd door een PCR-test.

healgen sneltest covid

Healgen IgM/IgG sneltest

Voor het IgM-tegenwerkende middel heeft de Healgen-immuunresponstest een nauwkeurigheid van 100% aangetoond. Voor het IgG-tegenwerkende middel, waarvan de nauwkeurigheid van de test marginaal lager is met ongeveer 97%, is dit nog steeds ruim boven de 90% -grens die voldoende wordt geacht. Dit maakt de Healgen COVID-19 IgG / IgM Rapid Test een van de meest exacte tests die beschikbaar zijn, en daarom proberen we deze aan patiënten aan te bieden. Schokkend, aangezien het een immuunresponstest is, moet het worden bevestigd met een PCR-test, maar de Healgen COVID-19 IgG / IgM Rapid Test is momenteel een van de meest ondersteunende tests voor de medische zorg en de administratie, vanwege de gegevens die het verzamelt over vervuilingen uit het verleden, net als huidige.

Corona sneltest kopen

Er zijn verschillende tests in omloopt, van antilichamen sneltest tot aan de antigeen sneltest. Een corona sneltest kopen die betrouwbaar is, is soms lastig omdat er meerdere testkits te verkrijgen zijn. De Healgen corona sneltest is een van de best geteste Corona testers. Healgen is als een van de beste naar voren gekomen tijdens het onderzoek van het RIVM en Universiteit Upsala in Zweden.

Rate this post

About jens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *