Home / computer / Computerreparatie in Rotterdam nodig?

Computerreparatie in Rotterdam nodig?

Vroeger kon je met problemen met je computer nog naar een van de grotere computerwinkels. Nu deze echter vrijwel allemaal failliet zijn, moet je zoeken naar nieuwe adressen. Gelukkig wordt het gat snel opgevuld door regionale partijen, die hun best doen om dezelfde (of zelfs betere) service te leveren. In dit artikel vind je een overzicht en wat tips om op te letten.

Computerreparatie Rotterdam zoeken? Google is your friend!

Dat je voor je zoektocht naar een goede computerspecialist in Rotterdam bij Google terecht kan zal niemand verrassen. Toch zijn er bij de zoektocht via Google een paar nuttige tips, die je misschien nog niet kende.

Als je zoekt op termen als computerreparatie rotterdam (of laptop reparatie rotterdam) zul je allereerst de betaalde advertenties aantreffen (de zogenaamde Adwords advertenties). Bedrijven kunnen daar bieden om op een hoge plek te staan. Natuurlijk zegt dit niets over de kwaliteit van het bedrijf, alleen dat ze voldoende budget hebben voor een betaalde advertentie.

Na de betaalde advertenties zie je een kaartje van Rotterdam, waar in het rood de locaties van lokale computerbedrijven worden weergegeven. Deze Google Maps kun je gebruiken om in- en uit te zoomen en meer informatie over een bedrijf te vinden bij jou in de buurt.

Tenslotte vind je de normale Google zoekresultaten. Hoe langer een bedrijf bestaat en hoe vaker mensen hun website bezoeken, des te hoger zal een bedrijf in deze rangschikking worden geplaatst.

Recensies op Google

Als je bezig was met Google Maps had je het misschien al gezien, maar vaak staat er ook een aantal sterren bij de vermelding van een bedrijf. Deze Google Recensies geven voor klanten (of anderen) ruimte om hun mening over het bedrijf te delen. Houd er rekening mee dat er geen redactie over deze meningen plaatsvindt, dus of het klopt wat er staat is nooit zeker. Het kan bijvoorbeeld een medewerker van het bedrijf zelf zijn die een overdreven leuke recensie plaatst, maar ook een concurrent kan juist een onterechte negatieve recensie plaatsen.

Voorbeelden van computerreparateurs in Rotterdam

Als je zoekt op Google vind je vele pagina’s met resultaten van bedrijven in en om Rotterdam (of soms in compleet andere regio’s). Een aantal van de meest bekende of veelbelovende zullen we hier vermelden.

Compunol

Dit bedrijf heeft een vrij simpele maar heldere site, waar je direct via een 06-nummer met de eigenaar kunt bellen. Volgens de recensies op hun eigen site wordt de klant centraal gezet en is geld verdienen een bijzaak. Klinkt als een goede deal dus!

PC Techneut

Deze computerwinkel biedt naast reparaties ook een veelheid aan producten, zoals computers, monitoren en camera’s. Voor reparaties kun je terecht met vrijwel alle apparaten, zoals laptop, pc, smartphone en tablet.

Studentenhulp

Wil je liever naar een zaak of heb je een beperkt budget? Tegenwoordig kun je voor een paar tientjes een student laten langskomen, die je probeert te helpen met je computerprobleem. Ze schroeven de computer niet open en vervangen geen onderdelen, daarvoor moet je toch naar een professionele werkplaats of winkel. Maar kan een student het met een paar tips of handelingen ter plekke oplossen, dan is dit een handig alternatief.

PC Refresh

Dit snelgroeiende bedrijf heeft haar wortels in het nabijgelegen Den Haag, op een half uur van Rotterdam, maar biedt ook in Rotterdam haar diensten aan. Ook een vestiging in Rotterdam is in de maak. Naast computer- en laptop reparaties biedt PC Refresh ook reparaties aan smartphone en tablet, zowel zakelijk als particulier. Ook kun je in Rotterdam (en de rest van de Randstad) een specialist aan huis of op kantoor boeken.

Waar let je op bij je keuze?

Voor veel mensen met een computerprobleem zal de locatie van het bedrijf een grote rol spelen. Hoe dichterbij des te makkelijker je er met je computer heen kan. Ook de eerder genoemde recensies zijn belangrijk, als je nog niet precies weet wat je zoekt.

Voor meer zekerheden kun je ook letten op het ICTWaarborg logo, dat aangeeft of het bedrijf bij de branchevereniging is aangesloten. Een ander certficaat is een SBB erkenning, dat wordt gegeven aan bedrijven die stageplekken aanbieden aan ICT studenten.
Heb je wat gehad aan de tips in dit artikel? We hopen het wel! Veel succes met de zoektocht naar een computerspecialist!

Rate this post

About Ruben.w

Check Also

De verschillende diensten van Tilaa

Als je de naam Tilaa hoort is het normaal dat er niet gelijk een lampje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *