Home / auto / Zelf je auto verkopen

Zelf je auto verkopen

Het is zover; je gaat je auto verkopen. En ditmaal wil je het helemaal zelf aanpakken en wil je je niet bezig houden met het inruilen van jouw auto voor een nieuwe auto omdat je graag wilt dat je auto meer oplevert dan het zou doen in de inruil. Wellicht omdat je het zat bent om een slecht bod te krijgen van een bedrijf dat vervolgens grote winst maakt op jouw auto of omdat je niet van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen.

auto-verkopen-internet

Tweedehands auto verkopen

Als je een tweedehands auto verkopen gaat dan is de prijs natuurlijk niet evenveel als het verkoop van een nieuwe auto. Om de juiste prijs te hanteren kan je jouw auto online laten taxeren, mocht je geen schade hebben dan kan je dit vaak doen door alleen je kenteken in te vullen op één van de online taxatie websites. Deze geven een geschatte taxatie waar je ongeveer vanuit kan gaan tijdens de verkoop. Mocht je een meer gedetailleerde taxatie willen? Probeer dan een meer gedetailleerde taxatie te krijgen voor je een auto verkopen gaat, deze vragen bijvoorbeeld om foto’s en meer specificaties.

Marktplaats auto verkopen

marktplaats-auto-verkopenWil je jouw auto verkopen via marktplaats? dan moet je er wel rekening mee houden dat in tegenstelling tot andere advertenties waarin je bijvoorbeeld schoenen of oude kleding verkoopt een advertentie voor auto’s tegenwoordig niet meer gratis is. Je kan natuurlijk proberen om je auto te verkopen in een andere categorie maar dit is niet aan te raden omdat marktplaats alle advertenties regelmatig controleert en dingen verwijderd die niet kloppen.

Ook kan je op marktplaats een auto verkopen sneller maken door e advertentie omhoog te bellen of te smsen, ook hier zijn kosten aan verbonden. En omdat marktplaats een veel gebruikte website is voor het verkoop van auto’s is het wel aanbevolen om dit te doen om vindbaar te blijven. Je staat namelijk al snel een paar pagina’s verder.

Auto verkopen met autoveiling

autoveilingJe wilt je auto verkopen, je wilt de verkoop in eigen hand houden maar je hebt misschien niet genoeg tijd om uitgebreid te zoeken naar een koper of wellicht weet je niet exact hoe alles in zijn werk gaat. In deze situaties kan je kiezen voor auto verkopen via een autoveiling. Een autoveiling is een veiling speciaal voor auto’s. op diverse websites kan je jouw auto inschrijven voor zo een veiling voor auto’s. deze veilingen zijn vaak alleen voor professionele en erkende autodealers die exact weten hoeveel een auto waard is en op basis hiervan een eerlijk en redelijk bod geven. Een auto verkopen gaat via deze methode makkelijk maar ook snel. Een veiling duurt namelijk maar 24 uur en omdat er vaak meer dan 5000 bedrijven op meebieden heb je gegarandeerd een bedrijf die een goed bod doet.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Theorie examen voorbereiden

Een theorie-examen maken vergt tijd en moeite, je zal immers eerst de theorie moeten leren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *