Tweet
Home / auto / Wat kosten bekeuringen

Wat kosten bekeuringen

bekeuringen

Een bekeuring is nooit leuk, maar wat kosten bekeuringen nou precies? Afhankelijk van de overtreding kosten bekeuringen niet altijd hetzelfde.

Wat kosten bekeuringen bij een snelheidsovertreding

Wat kosten bekeuringen bij een snelheidsovertreding? Dit is niet 1-2-3 te zeggen omdat de kosten van bekeuringen per omgeving en situatie verschillen. Zo word je op de snelweg al bekeurd vanaf 1km/u te hard, dit is echter op andere wegen niet zo, daar beginnen de bekeuringen pas bij 4km/u te hard. Ook verschilt de prijs op de snelweg, buiten en binnen de bebouwde kom.

Rijd je te hard op een gebied waar er wegwerkzaamheden zijn, dan zijn de bekeuring kosten een stuk hoger, als je op zo een weg 4km te hard rijdt binnen de bebouwde kom kan je dit al snel rond de €45 kosten.

Wat kosten bekeuringen als je geen gordel draagt

bekeuring-ruitenwisserWat kosten bekeuringen als je betrapt wordt op het rijden zonder gordel; Sinds 1976 is het verplicht om voorin de auto een gordel te dragen. Sinds 1992 is dit ook verplicht geworden voor mensen die op de achterbank zitten. Omdat het niet dragen van een gordel een groot verschil maakt tijdens een ongeluk wordt het niet dragen hiervan ook flink beboet.

Het niet dragen van een gordel kan een boete van €140 opleveren.

Wat kosten bekeuringen bij bellen achter het stuur

Niet handsfree bellen achter het stuur levert ook een behoorlijke boete op. €230, dat kosten bekeuringen als je betrapt wordt met een mobiel aan je oor tijdens het rijden. Als je vaak onderweg moet bellen is een handsfree carkit dus een stuk goedkoper om aan te schaffen. Het is natuurlijk ook stukken veiliger om dit te doen.

Kosten bekeuringen

Er zijn natuurlijk veel meer soorten bekeuringen die je kan krijgen, hier is een klein overzicht van de kosten van een aantal bekeuringen die je kan krijgen bij overtredingen.

  • Kosten Bekeuringen – rijden zonder APK: €130
    Rijden zonder APK is ook een dure klus als je betrapt wordt hierop. Er mag echter wel gereden worden met een auto zonder APK als dit van en naar een APK garage is, maar dit moet je natuurlijk wel kunnen aantonen.
  • Kosten Bekeuringen – rijden zonder rijbewijs:€360
    Als je geen rijbewijs hebt en ook nooit hebt behaald wordt je flink beboet als je rijdt zonder rijbewijs. Dit bedrag is echter hoger als je betrapt wordt op rijden zonder rijbewijs wanneer deze ingetrokken is. Ben je jouw rijbewijs vergeten of is deze verlopen? Dan kosten bekeuringen een stuk minder; namelijk €90.

Onthoudt dan dat het rijden zonder rijbewijs in de situaties van de hogere boetes gezien wordt als een misdrijf, het kan daardoor meerdere en ernstigere gevolgen hebben.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Theorie examen voorbereiden

Een theorie-examen maken vergt tijd en moeite, je zal immers eerst de theorie moeten leren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *