Home / auto / Inkoop bedrijfsauto’s

Inkoop bedrijfsauto’s

Je bent in bezit van een bedrijfsauto, en je wilt deze graag verkopen. Maar wat komt er allemaal precies kijken bij de verkoop van een bedrijfsauto? En waar kan je deze het beste verkopen? Vaak komt er extra werk en geld bij kijken als je een bedrijfsauto verkoopt. Wil je dit vermijden? Zoek van naar iemand die gespecialiseerd is in inkoop bedrijfsauto’s. een professional weet namelijk precies waar hij of zij mee bezig is en dit kan een ideale uitkomst zijn tijdens de verkoop van jouw bedrijfsauto.

Inkoop bedrijfsauto’s binnen Nederland

Binnen Nederland is er een grote wereld als het aankomt op inkoop bedrijfsauto’s. voor een bedrijf is er namelijk niet erg veel verschillen tussen het opkopen van een particuliere auto en een bedrijfsauto. Maar om het juiste bedrijf te vinden dan een prijs biedt waar jij als verkopen van je bedrijfsauto op zit te wachten moet je soms wel het nodige speurwerk uitvoeren.

Om dit speurwerk naar een inkoop bedrijfsauto’s locatie aanzienlijk in te korten kan je gebruik maken van een autoveiling. Bij een autoveiling zet je jouw auto in een veiling, het bedrijf dat deze veiling geheel gratis en vrijblijvend voor jou organiseert stuurt hem vervolgens door naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opkopen van bedrijfsauto’s. een inkoop bedrijfsauto’s specialist dus.

Inkoop bedrijfsauto’s papierwerk

Als een bedrijfsauto verkocht wordt komt er vaak extra papierwerk bij kijken, de auto moet omgezet worden en er moet gekeken worden naar eventuele openstaande financieren enzovoorts. Als bedrijf zijnde heb je niet altijd de tijd en ruimte om veel werk hieraan te besteden. Gelukkig zal een bedrijf dat zich bezig houdt met inkoop bedrijfsauto’s deze taken in de meeste gevallen zonder problemen op zich nemen.

Dit houdt in dat jij met jouw bedrijf geen extra werk heeft aan de verkoop wat natuurlijk een ideale uitkomst is.

Inkoop bedrijfsauto’s verkopen met winst

Tijdens de verkoop aan een  inkoop bedrijfsauto’s bedrijf kan het zijn dat je de auto met winst verkoopt, als dit het geval is moet er in de meeste gevallen BTW betaald worden over het bedrag dat als winst gezien wordt. houdt hier dus rekening mee tijdens het verkoop, om erachter te komen als er sprake is van winst kan je de auto laten taxeren, als het verkoopbedrag hoger uitvalt van de taxatie is er sprake van winst.

Rate this post

About admin

Check Also

Theorie examen voorbereiden

Een theorie-examen maken vergt tijd en moeite, je zal immers eerst de theorie moeten leren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *