Home / auto / Gratis je auto laten taxeren

Gratis je auto laten taxeren

waarde-autoEr zijn meerdere manieren om er achter te komen wat je auto nog waard is. De waarde is bijzonder nuttig om te weten wanneer je de auto verkopen wilt. Soms wil je eerst de waarde van de auto weten en dan pas besluiten of je hem wel of niet wil gaan verkopen. Misschien kies je er wel voor om de auto op te rijden of nog even door te sparen voor een andere.

Je auto laten taxeren

Er zijn op internet genoeg website te vinden waar je de waarde van de auto kunt laten bepalen. Iedere website geeft je weer een ander resultaat. Dit heeft er mee te maken dat ze allemaal weer een andere rekenmethode gebruiken welke tot een bedrag komt. Wanneer je de auto wilt gaan verkopen dan wil je eigenlijk de prijs weten die de auto gaat opleveren bij verkoop.

Advertentie plaatsen

Je kunt natuurlijk een advertentie op bijvoorbeeld Marktplaats zetten en kijken wat mensen er op gaan bieden. Je zal echter ook lastig gevallen worden door mensen die meteen de onderhandeling aan willen gaan. Daar ga je een hoop tijd aan kwijt zijn en dat is niet wat je wil. Bovendien is een bod op de zojuist genoemde advertentiesite ook een uit de lucht gegrepen bod in een hoop gevallen omdat wanneer iemand komt kijken er vaak een nieuwe onderhandeling plaatsvindt. Een deuk of kras, versleten banden of een scheur in de stoelbekleding kan absoluut leiden tot onderhandeling over de prijs. Daarom is het belangrijk om alle eventuele gebreken goed en duidelijk te vermelden. In praktijk krijg je toch te maken met mensen die niet goed lezen en toch een bod plaatsen. Een waardeloze prijsindicatie krijg je dan.

Autoveiling

waarde-in-eurosEen andere manier om er achter te komen wat je auto waard is, is door gebruik te maken van een autoveilingsysteem waarbij je nergens aan vast zit. Autobedrijven gaan dan bieden op je auto en dat bepaalt de prijs. Zolang je alle zaken duidelijk vermeld dan is de verkoopprijs de daadwerkelijk prijs die je ontvangt bij de verkoop. De auto verkopen kan wanneer je akkoord gaat met het genoemde bedrag. Wanneer je niet akkoord gaat ben je vrij van kosten en heb je wel een perfecte waardeindicatie waar je mee kunt doen wat je zelf wilt.

5/5 - (1 stemmen)

About admin

Check Also

Theorie examen voorbereiden

Een theorie-examen maken vergt tijd en moeite, je zal immers eerst de theorie moeten leren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *